Ook Bart Wellens verkent BK-parcours: "Hij moet zich volgens mij niet forceren om weg te lopen van de rest"

Redactie
| 8 reacties
Ook Bart Wellens verkent BK-parcours: "Hij moet zich volgens mij niet forceren om weg te lopen van de rest"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Bart Wellens heeft het parcours van het Belgisch kampioenschap in Oostende als eens verkend. Volgens de voormalige wereldkampioen is het vrij zwaar en dankzij de loopstroken is er volgens Wellens één grote favoriet.

Wellens benadrukt dat de organisatie er een mooi, maar zwaar parcours van gemaakt heeft. "Het is zwaar, hé. Zeker voor iemand die er niet veel in fietst", opent Wellens bij Sporza. Maar die zandstroken zullen voor de beslissing zorgen. "Het eerste deel ga je nog kunnen rijden, omdat het daar verhard is tot aan het water."

"Maar ik vrees dat Wout meteen weg gaat zijn. Buiten Toon Aerts is Wout de beste loper. Als je dan zo'n strook krijgt om te lopen... Hij moet zich volgens mij niet forceren om weg te lopen van de rest. Ik hoop natuurlijk van niet voor de spanning, maar ik vrees er voor", aldus de ploegleider.

Een top vijf plaats moet zeker kunnen voor Gianni Vermeersch - Bart Wellens

Wat kan zijn renner Gianni Vermeersch in Oostende? "Het podium is te hoog gegrepen", bekent Wellens. "We moeten realistisch zijn, maar een top vijf plaats moet zeker kunnen. Gianni is een goede loper, dus dat is geen nadeel. En met een goede dag zoals de afgelopen weken én zonder pech, hoop ik natuurlijk van wel. Het zou mooi zijn voor hem om een prijs te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties