Rechter geeft ex-manager van Thomas Dekker en biografieschrijver twee weken om brokken te lijmen
Redactie
| 0 reacties

Rechter geeft ex-manager van Thomas Dekker en schrijver van diens boek twee weken om brokken te lijmen

Rechter geeft ex-manager van Thomas Dekker en biografieschrijver twee weken om brokken te lijmen
Foto: © photonews

Jacques Hanegraaf, de voormalig manager van Thomas Dekker, gaat aan de tafel zitten met Thijs Zonneveld, de auteur van de veelbesproken biografie over de oud-wielrenner. Dat werd beslist in een kort geding in een rechtbank in Amsterdam.

Beide partijen zeiden dat ze twee weken de tijd zullen nemen om er samen uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan doet de rechter alsnog een (zwaardere) uitspraak. Jacques Hanegraaf had de zaak aangespannen omdat hij vindt dat hij valselijk wordt beschuldigd in het boek 'Mijn Gevecht' van zijn voormalige poulain Thomas Dekker.

De voormalig manager meent dat Zonneveld niet voldoende hoor en wederhoor heeft toegepast op de biografie, waarin onder meer staat dat Hanegraaf Dekker zou hebben aangezet tot het gebruik van doping. De voormalig manager wilde daarom een verbod op een nieuwe druk van het boek, waarvan inmiddels al zo'n 60.000 exemplaren zijn verkocht, en een schadevergoeding van 25.000 euro.

De rechter vroeg beide partijen vandaag alsnog met elkaar het gesprek aan te gaan. "Het zou de lucht wellicht wat kunnen klaren als u wat nader met elkaar kunt spreken." Hanegraaf en Zonneveld gingen hiermee akkoord.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties