Amper 20-jarige (!) Laura Verdonschot verrast op BK: "Misschien krijg ik die kans nooit meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Amper 20-jarige (!) Laura Verdonschot verrast op BK: "Misschien krijg ik die kans nooit meer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant kreeg haar 8e Belgische titel op rij zeker niet cadeau, met dank aan een enorm sterke Laura Verdonschot. De 20-jarige belofte van Marlux-Napoleon Games maakte het Cant een hele race lang erg moeilijk.

Verdonschot was zeker niet ontevreden met die verrassende tweede plek. "Ik ben heel blij met deze tweede plaats, maar het is een gemiste kans", zei Laura Verdonschot na haar race bij Sporza. "Ik voelde mezelf heel sterk. Ik kwam ten val en kwam nog terug op Sanne. Dat kostte me misschien de titel."

"Ik moest voorzichtigheid inbouwen en ik kwam er gewoon niet meer bij op het einde. Sanne is een verdiende kampioen", aldus Verdonschot, die natuurlijk wel Belgische kampioen bij de beloften is na haar tweede plek in de vrouwenrace. "Het is een troostprijs, maar ik ben er niet tevreden mee."

Profcontract?

"Ik zit in de vorm van mijn leven, misschien krijg ik die kans nooit meer", beseft de 20-jarige. Tijdens de race had Jurgen Mettepenningen nochtans een profcontract beloofd indien ze Belgisch kampioen zou worden. "Spijtig dat ik niet gewonnen heb dan", lachte Verdonschot nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties