Danny De Bie bijt van zich af na kritiek van afgelopen dagen: "Impuls op dat moment zelf"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Danny De Bie bijt van zich af na kritiek van afgelopen dagen: "Impuls op dat moment zelf"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Danny De Bie stond de afgelopen week vol in de schijnwerpers nadat hij geklaagd had over het parcours van het BK veldrijden. Maar de ploegleider van Marlux-Napoleon Games heeft intussen verdedigd in de studio van Sporza.

Er kwam heel wat kritiek, van onder meer Niels Albert, op de uitlatingen van Danny De Bie. De ploegleider gaf ondertussen wat verduidelijking. "Toen ik het parcours maandag bekeek, vond ik dat er wel heel veel gelopen moest worden. Als je dat enkele dagen voor een BK of WK de wereld instuurt, dan zorgt dat voor een relletje", klinkt het.

Het was alleszins ook geen bewuste zet van teammanager Jurgen Mettepeningen om het spel op de wagen te krijgen. "Het was gewoon een impuls op dat moment zelf. Ik vond het er iets over gaan", aldus de ploegleider.

Analyse over parcours

"Ik vind dat er nu nog veel gelopen moet worden, maar toen was het nog 100 of 150 meter meer. Dan konden ze het BK strandlopen organiseren. Ik heb die analyse niet gedaan als ploegleider, ik wilde een analyse doen over het parcours", verdedigt De Bie zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties