Ontketende Wout Van Aert vernedert de tegenstand op het BK, wél spanning voor tweede plek

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Ontketende Wout Van Aert vernedert de tegenstand op het BK, wél spanning voor tweede plek

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Diegenen die spanning hadden verwacht, waren er al snel aan voor de moeite. Wout Van Aert wachtte niet lang om zijn duivels te ontbinden en begon al in de eerste ronde aan een indrukwekkende solo en triomftocht.

Wout Van Aert kende een prima start en de rest wist al meteen hoe laat het was. Niemand kon Van Aert volgen en de wereldkampioen had na één ronde al een voorsprong van maar liefst 15 seconden. Na twee rondes was de voorsprong al uitgegroeid tot 38". Toon Aerts probeerde wel, maar werd afgestopt door Tim Merlier, ploegmaat van Van Aert.

Voorsprong blijft groeien

In de strijd om de tweede plek probeerden Gianni Vermeersch en Toon Aerts samen met Tim Merlier dichter te komen. Even later kwam ook Laurens Sweeck aansluiten en hij koos samen met Vermeersch meteen het ruime sop. Ondertussen bedroeg de voorsprong van Van Aert al zo'n 1'15" halverwege de koers.

In tegenstelling tot de eerste plaats, was er wel spanning voor de tweede plek. Sweeck bleef met twee renners van Marlux-Napoleon Games over: Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Ook Tim Merlier kwam verrassend nog aansluiten. Van Europees kampioen Toon Aerts, nochtans getipt als dé outsider voor de driekleur, was er weinig sprake.

Spanning om 2e plaats

Ondertussen was Wout Van Aert al een tijdje zegezeker. Hij had ruim 1'20" voorsprong op zijn eerste achtervolgers bij het ingaan van de laatste ronde. Van Aert kon een rustige laatste ronde afwerken en reed naar een oververdiende zege. In de strijd om de tweede plek haalde Pauwels het nipt voor Sweeck. Merlier viel net naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties