Baptiste in Wonderland: "WorldTour is een droom, hier kan veel meer"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Baptiste in Wonderland: "WorldTour is een droom, hier kan veel meer"
Foto: © photonews

Baptiste Planckaert maakte misschien wel de meest opmerkelijke overgang van de hele wielrennerij. De 28-jarige renner ging zomaar van het continentale niveau richting WorldTour en.. werd zevende in zijn eerste koers.

In de massasprint van de eerste rit werd hij zevende, een knap resultaat tussen al die toppers. Bovendien was hij beste Belg voor Edward Theuns en Sean De Bie. Een goeie binnenkomer, dus. "Ik ben blij dat ze in mijn eerste WorldTour-koers verstandig hebben gereden", aldus Planckaert in Het Laatste Nieuws.

Vorig seizoen had hij het zich niet kunnen inbeelden, tot plots ploegmanager Ekimov aan de telefoon hing. Planckaert twijfelde niet. "Ik sprak met enkele mensen en die zeiden dat het een goeie ploeg voor me zou zijn. Ik zou me gelijk waar moeten aanpassen."

Toch is de stap van het derde niveau naar de top een erg grote. "In een WorldTour-ploeg kan veel meer. Het improviseren is verleden tijd, dit is een droom voor mij." Planckaert moet zich mengen in de sprints. "Tegen Caleb Ewan kom ik tekort, maar ik gooi mij er wel tussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties