Niki Terpstra spreekt zich uit over de komst van Gilbert en het laatste voorjaar van Boonen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Niki Terpstra spreekt zich uit over de komst van Gilbert en het laatste voorjaar van Boonen
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors zag enkele dingen veranderen in het tussenseizoen. Tony Martin verliet de ploeg voor Katusha, maar met Philippe Gilbert werd er wel een extra troef voor de Ardennen in huis gehaald. Ook Niki Terpstra deed er zijn zegje over.

Voor Terpstra is de kwaliteit binnen de ploeg alvast dezelfde gebleven. "Natuurlijk is het anders, maar we zien wel hoe het uitdraait. 'Phil' is een sterke coureur en het is altijd een voordeel als je hem nog in de finale hebt", spreekt Terpstra zich uit over de komst van Gilbert.

De Nederlander zal ook een laatste keer het voorjaar rijden met Tom Boonen. "Elke journalist heeft het daar met mij over", lacht Terpstra. "Ik ben er niet mee bezig dat het zijn laatste voorjaar is, maar wel dat het een voorjaar is waarin hij fit is en waarin we de strijd kunnen aangaan. Of het zijn laatste is of mijn eerste met hem, dat maakt voor mij niets uit."

Nummertje met Boonen?

Zijn ploegmaat Zdenek Stybar droomde er al van om samen met Boonen Roubaix binnen te rijden. Wil Terpstra ook een nummertje opvoeren met Boonen? "Dat zou prachtig zijn, maar er zijn natuurlijk nog andere klassiekers. Ik mik niet alleen op Roubaix. Vorig jaar lag er 5 meter ‘blubber’ en mijn koers was voorbij. Ik ga proberen elke koers goed te zijn", besluit Terpstra.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties