Twee ervaren rotten en vijf broekjes: de WK-geschiedenis van onze selectie doorgelicht

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Twee ervaren rotten en vijf broekjes: de WK-geschiedenis van onze selectie doorgelicht

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren maakte Rudy De Bie zijn selectie voor het WK Veldrijden bekend. Daarbij zaten met Kevin Pauwels en Tom Meeusen twee echte ervaringsdeskundigen en met Wout Van Aert één ex-Wereldkampioen. We lichtten de WK-geschiedenis van de selectie voor u door.

Het gemiddelde van Van Aert overtreft uiteraard de hele selectie. Op zijn twee Wereldkampioenschappen die hij al reed, werd hij tweede en eerste. Het speerpunt zal ook nu weer binnen die plaatsen eindigen, dat is toch de verwachting.

Om hem bij te staan rekent Rudy De Bie vooral op de ervaring van Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Bij Pauwels oogt het palmares indrukwekkend. Hij stond maar liefst vier keer op een WK-podium. Gemiddeld eindigt hij, mede door negatieve uitschieters op een 7,5e plaats.

Meeusen is in vergelijking een pak regelmatiger, maar stond nooit op het podium. Hij doet het met een gemiddelde van 6.6 qua positie wel beter dan Pauwels. Sweeck en Vermeersch werden elk op hun eerste WK zevende. Sweeck vorig jaar, Vermeersch twee jaar terug.

Voor Vanthourenhout en Merlier wordt het zaak om voor het eerst binnen de top-tien te eindigen. Daar hebben ze allebei dit seizoen een grote kans op. De tegenstand in het buitenland is immers terug te brengen tot de Nederlanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties