"Wij zijn helemaal geen hobbycrossers. Wij moeten bewondering krijgen omdat wij gaan werken én presteren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 32 reacties
"Wij zijn helemaal geen hobbycrossers. Wij moeten bewondering krijgen omdat wij gaan werken én presteren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Rudy De Bie had in zijn WK-selectie geen plekje voor Karen Verhestraeten. De 25-jarige crosser is vrij ontgoocheld dat ze niet mee mag naar Bieles en vindt dat de vrouwen meer respect moeten krijgen.

"Ik ben er niet zo blij mee, het is niet echt een terechte selectie", opent Karen Verhestraeten. "Ik vind het niet echt eerlijk als je kijkt naar de prestaties van de laatste wedstrijden. Of ik nog iets gehoord heb van Rudy De Bie? Nee, maar zondag ga ik hem om uitleg vragen in Hoogerheide. Veel haalt het niet uit, maar dan kan je toch vragen waarom je er niet bij bent."

De bondscoach ligt al enkele dagen onder vuur na zijn uitspraken over 'hobbycrossers'. "Ik denk dat het wat verkeerd was. Wij zijn helemaal geen hobbycrossers. EIgenlijk moet er dan maar één iemand (Sanne Cant, nvdr) naar het WK gaan, want de rest van de Belgische vrouwen werkt. Wij moeten bewondering krijgen omdat wij gaan werken én presteren", zegt Verhestraeten bij Wielerkrant.

De Bie ligt al enkele dagen onder vuur

De Bie stuurt slechts één belofte naar Luxemburg, ondanks dat hij meerdere crossers kan sturen. "Het niveau is minder goed dan in pakweg Nederland, maar je kan perfect nog twee extra meisjes meegeven als motivatie om hard te blijven werken. Omdat Laura (Verdonschot) zo goed is, lijkt de rest wel slecht. Eén crosser is wel heel weinig."

Volgens Verhestraeten is die keuze vooral gemaakt uit financiële overwegingen. "Ik denk dat het met het budget te maken heeft. Maar als je moet gaan selecteren op basis van meisjes die wedstrijden kunnen winnen, dan moeten we bij de andere categorieën ook iedereen thuislaten. Behalve Wout (Van Aert) dan", klinkt het.

Aparte bondscoach?

Geert Wellens stelde zich al kandidaat om bondscoach te worden bij de vrouwencategorieën. Een goede oplossing volgens Verhestraeten. "Het is misschien wat veel om alle categorieën op te volgen. Op de weg zijn er ook meerdere bondscoaches. Misschien is het wel een idee om iemand aan te stellen om zich daar apart mee bezig te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties