Liboton komt met lof voor Van der Poel en Van Aert: "Zoiets durfde ik niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Liboton komt met lof voor Van der Poel en Van Aert: "Zoiets durfde ik niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Roland Liboton kijkt, als vijfvoudig wereldkampioen, uiteraard uit naar het WK veldrijden van komend weekend. Hij vergelijkt de huidige tenoren met de kampioen die hij zelf was.

"Ik was een combinatie van de twee (Van Aert & Van der Poel)", aldus Liboton in Humo. Hij ziet dus trekken van zichzelf terug in beide kemphanen. "Mathieu kkan een finale rijden zoals ik dat kon én heeft het doorzicht om het af te maken."

Wout De Boenker

De Nederlander heeft overigens nog een streepje voor op Liboton. "Technisch is hij superieur, zelfs beter dan Erik De Vlaeminck. Ik heb hem in Loenhout over een beek van twee meter zien zweven. Ongezien, zoiets durfde ik niet."

Gewoonlijk durven enkel Roger De Vlaeminck en ik iets zeggen, maar Roger gaat altijd te ver

-Roland Liboton

"Wout is een boenker. Hij vertrekt met 100 kilometer per uur en blijft rijden, ook daarin herken ik me." Liboton reageerde ook enthousiast op de prikjes die her en der al uitgedeeld werden. "Als je Adri aanpakt, moet je voorzichtig zijn. De familie Van der Poel gaat meteen in de tegenaanval.

Toen Albert opmerkte dat hij een probleem had dat Van der Poel meewerkte aan het parcours, noemde Mathieu hem een janker. "Ik vind het geweldig als ze elkaar zo in de haren vliegen. Gewoonlijk zijn Roger De Vlaeminck en ik de enigen die iets durven zeggen. En Roger gaat dan altijd te ver. 'Nys, wie is dat?' zei hij onlangs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties