Balans van het WK is positief voor bondscoach: "Een memorabel kampioenschap"

Redactie
| 4 reacties
Balans van het WK is positief voor bondscoach: "Een memorabel kampioenschap"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rudy De Bie kan als een tevreden bondscoach opnieuw naar België. Bij de jeugdcategorieën liep het wat stroever voor onze landgenoten, maar met het goud voor Cant en Van Aert schoot hij wel de hoofdvogel af.

Met al die steentjes die vrijkwamen door de dooi was het een uur lang opletten voor lekke banden. "Het was bang afwachten dat er hem niks zou overkomen.", aldus De Bie. "Achter elke hoek schuilde er wel een gevaar."

Het werd dus geen échte tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. "We hebben niet kunnen vaststellen wie de beste was. Dat Wout 17 seconden dicht rijdt, dat is een teken van vertrouwen. Die tubes? Dat is een kwestie van geluk. Dit profiel bestaat al 15 jaar, maar het heeft wel gewerkt."

Twee keer goud

De balans is overwegend positief na het WK in Bieles. "We hebben goud in de twee belangrijkste wedstrijden. Door omstandigheden is het in de andere categorieën misgegaan. Het was een memorabel kampioenschap, maar vooral één met een hele mooie organisatie", besluit de bondscoach bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties