Analyse De sterren van onze redactie na het WK: het maximum voor Van Aert en ...

Redactie
| 15 reacties
De sterren van onze redactie na het WK: het maximum voor Van Aert en ...

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een gunstig wereldkampioenschap voor onze Belgische mannen in het Luxemburgse Bieles. Met goud en brons voor Wout Van Aert en Kevin Pauwels mag men met een tevreden gevoel richting huis. De redactie van Wielerkrant.be beoordeelde onze landgenoten.

***** Wout Van Aert mag voor het tweede jaar op rij in de regenboogtrui rijden, tot grote ontgoocheling van Mathieu van der Poel. Van Aert maakte van pech van de Nederlander gebruik om solo naar de overwinning te rijden. Van Aert begon twijfelachtig, maar na een tweetal ronden kwam de motor op gang.

Een echte tweedstrijd met grote rivaal van der Poel kwam er dus niet, maar een nieuwe wereldtitel is wat ons betreft wel het maximum aantal sterren waard.

Een nieuwe wereldtitel voor Wout Van Aert

**** Kevin Pauwels nam voor het eerst sinds lang een prima start in een wedstrijd. Normaal duurt het altijd wat langer eer de diesel van Pauwels aanslaat, maar voor de vijfde keer in zijn carrière reed de introverte crosser naar een bronzen plak op het WK.

*** Er zijn enkele landgenoten die van onze redactie drie sterren in ontvangst mogen nemen. Gianni Vermeersch was op weg naar een mooie notering, maar door een lekke band in het slot zakte hij nog weg naar de 8e plek.

Laurens Sweeck deed het, met dank aan de tubes van broers Diether en Hendrik, zeker ook niet onaardig. Hij mocht beslag leggen op een 6e plaats. De 12e plek was dan weer voor Tim Merlier. De kamergenoot en ploegmaat van de wereldkampioen was zeker in het begin belangrijk in de jacht op Mathieu van der Poel.

Laurens Sweeck was de derde beste Belg

** De jonge West-Vlaming Michael Vanthourenhout kwam als 17e op meer dan vijf minuten van winnaar Van Aert binnen. De crosser van Marlux-Napoleon Games speelde geen rol van betekenis. Mogelijk speelde pech ook wel een grote rol bij Vanthourenhout.

* /

Geen beoordeling: De wedstrijd zat er spijtig genoeg al vroeg op voor Tom Meeusen. We kunnen de crosser van Telenet Fidea dan ook geen beoordeling geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties