Kersvers wereldkampioene Sanne Cant: "Met de Nederlandse ploeg iets gaan drinken, de Belgen waren al naar huis"

Redactie
| 12 reacties
Kersvers wereldkampioene Sanne Cant: "Met de Nederlandse ploeg iets gaan drinken, de Belgen waren al naar huis"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant heeft zich gisteren eindelijk tot wereldkampioene gekroond. Na haar triomf op Luxemburgse bodem was er nog tijd voor een feestje, mét de Nederlandse ploeg.

"Eerst moest ik naar de antidopingcontrole, toen naar de bond en vervolgens gingen we met de sponsors en de ploeg eten", opent Sanne Cant bij Sporza. "Daarna ben ik met de Nederlandse ploeg iets gaan drinken, de Belgen waren al naar huis. Marianne Vos ook van de partij. Het was een leuk feestje."

Het vrouwenveldrijden heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen. "Toen ik begon, stond het vrouwenveldrijden in België nog niet te hoog geklasseerd. Ik heb het de voorbije tien jaar zien groeien en heb misschien zelfs mee geholpen aan de groei", is Cant blij.

Geen frustratie

Zaterdag was het eindelijk zo ver met haar eerste wereldtitel. "Frustratie was er nooit. Ik heb altijd gedacht: 'Ooit zal het lukken'. Gisteren was misschien iets vroeger dan verwacht. De trui zal van september tot het volgende WK te zien zijn. Ik denk dat dat voor iedereen plezant is. Ook voor de organisatoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties