Lars van der Haar - met rugnummer 13 - is klaar voor het WK: "Laat het maar beginnen"

Koen Frans
Koen Frans
| 3 reacties
Lars van der Haar - met rugnummer 13 - is klaar voor het WK: "Laat het maar beginnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lars van der Haar start vandaag met veel ambitie aan het WK. De Nederlander won zondag nog in Hoogerheide, maar beseft dat hij dit seizoen nog niet tegen de grote twee heeft geduelleerd.

"Volgens mij hebben er maar drie renners een Wereldbekercross gewonnen dit seizoen", zegt Lars van der Haar - die vorige week won in Hoogerheide - aan Sporza. "Toch bijzonder dat ik na zo'n dramaseizoen er eentje van mag zijn. Droomscenario? Kijk naar Hoogerheide, daar krijg ik tien seconden en zien ze me niet meer terug."

"Of het hier ook kan? Natuurlijk. Er is altijd een kans dat de wedstrijd loopt zoals jij het zou willen." Vorig jaar kwam Lars van der Haar een paar fietslengtes tekort om Wout van Aert van de wereldtitel te houden. "Ach, die grote fout die ik op die slotklim maak, daar ben ik niet zo blij mee. Ik was toen liever in de sprint door Wout geklopt dan hoe ik nu verloor."

Van der Haar kent de spreuk 'Als twee honden vechten om een been...'. "Ja, maar als die twee honden zo sterk zijn, gaat die derde er nooit mee heen, hoor", lacht de Nederlander. "Nee, ik weet het niet. Ik heb dit seizoen geen enkele keer met die twee geduelleerd. Ik kan het niet inschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties