Van Aert heeft zijn revanche beet: "Het leek of niemand mij wou geloven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 37 reacties
Van Aert heeft zijn revanche beet: "Het leek of niemand mij wou geloven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft zich voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen gekroond in de cross. Van Aert, die in het begin al moest achtervolgen, maakte van de pech van van der Poel gebruik om solo over de meet te rijden. Maar de vreugde was daarom niet minder.

"Ik had dit zeker niet verwacht", aldus Wout Van Aert na zijn triomf. "Ik heb een week niet op de fiets gezeten. Het leek of niemand mij geloofde (zijn blessure, nvdr). Dit was niet de beste voorbereiding. Mentaal moest ik veel doorstaan de laatste week. Maar ik ben heel erg blij met mijn tweede wereldtitel."

Goede ritme

Van der Poel reed tot vier keer toe lek en zag zo zijn kansen op winst door de neus geboord. "Mathieu heeft pech gehad, maar ik kon natuurlijk niet wachten op hem. Bij de start dacht ik dat het een race voor de tweede plek zou zijn. Maar daarna vond ik het goede ritme."

"Toen geloofde ik in mijn kansen om opnieuw wereldkampioen te worden. Al had ik natuurlijk geluk dat Mathieu lek reed. Natuurlijk was het één van de belangrijkste momenten tijdens de race. Maar dat is cyclocross. Ik heb ook een lekke band gehad, maar dat was vlak voor de materiaalpost", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties