Wellens na zijn twee op twee op Mallorca: "Het is mooi om Valverde op dit soort aankomst te kloppen"

Redactie
| 0 reacties
Wellens na zijn twee op twee op Mallorca: "Het is mooi om Valverde op dit soort aankomst te kloppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie op drie voor Lotto Soudal in de Challenge Mallorca! Tim Wellens won gisteren voor de tweede dag op rij, nadat André Greipel donderdag al de eerste zege had behaald in deze Spaanse vierdaagse wedstrijd.

De derde koersdag op Mallorca werd uiteindelijk beslist op de drie kilometer lange slothelling. Tim Wellens viel aan in het begin van de klim en hij kon standhouden tot de finish. Alejandro Valverde strandde op de tweede plaats. Tiesj Benoot en Louis Vervaeke finishten respectievelijk als derde en vierde, eveneens een mooie resultaat.

"Dit had ik echt niet verwacht", reageert Wellens bij Lotto Soudal. "Het plan was dat ik aan de voet van de slotklim zo hard zou demarreren dat ik over mijn limiet ging, opdat de anderen dat ook moesten doen. Nadien zou het aan Tiesj Benoot en Louis Vervaeke zijn om aan te vallen."

Valverde isoleren

"Net als gisteren nam ons team de koers in handen", weet Wellens. "Na de Puig Major vielen Bart De Clercq en Tomasz Marczynski aan. Hiermee wilden we Alejandro Valverde isoleren en dat is gelukt. Frederik Frison zette ons perfect af aan de slotklim en toen demarreerde ik. Dit was alweer een teamprestatie. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

"Het is mooi om Valverde te kloppen op dit type aankomst, die hem op het lijf geschreven is. In de sprint zou ik hem niet kunnen kloppen. Ik vind deze tweede zege mooier dan de winst van gisteren omdat er meer spanning was. Morgen rijd ik niet, maar ik ga mogelijks wel de ploeggenoten aanmoedigen in hun strijd om de vierde overwinning!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties