Wereldkampioen Nieuwenhuis erg blij: "Was hier fysiek en mentaal helemaal klaar voor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Wereldkampioen Nieuwenhuis erg blij: "Was hier fysiek en mentaal helemaal klaar voor"

Joris Nieuwenhuis heeft zich in het Luxemburgse Bieles tot wereldkampioen bij de beloften gekroond. Er stond geen maat op de Nederlander, die de tegenstand op een hoopje reed.

Nieuwenhuis was achteraf heel gelukkig met zijn WK-titel. "Ik voelde me meteen goed, maar je weet nooit wat er in een wedstrijd kan gebeuren", opende Nieuwenhuis voor de camera's. "Ik heb gewoon mijn eigen race gereden en niet aan de anderen gedacht. Zo snel mogelijk fietsen, dat heb ik geprobeerd."

Het lag er heel glad bij in Luxemburg, waardoor er heel wat renners ten val kwamen. "Ik hou van een slipperige parcours, maar ik was hier fysiek en mentaal ook helemaal klaar voor", zegt de Nederlander, die ook een gokje waagt wat betreft de wedstrijd bij de elites. "Ik denk dat Mathieu gaat winnen."

Weg of cross?

Nieuwenhuis is naast een begenadigd cyclocrosser ook een meer dan degelijk wegrenner. Wat brengt de toekomst? "Ik hou van cyclocross. Ik ga een jaar lang in mijn regenboogtrui rijden, maar wat er op de weg zal volgen, dat weet ik nog niet", besluit het jonge talent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties