Bart Wellens komt terug op WK: "Dan wordt er over lekke banden helemaal niet gesproken"

Redactie
| 3 reacties
Bart Wellens komt terug op WK: "Dan wordt er over lekke banden helemaal niet gesproken"

We zijn ondertussen een kleine week na het wereldkampioenschap in Bieles. Wout Van Aert pakte er zijn tweede opeenvolgende regenboogtrui na het 'WK der lekker banden'. Bart Wellens kwam nog eens terug op de heisa rond de tubes.

Het kamp Mathieu van der Poel was niet te spreken over de steentjes die op het parcours vrijkwamen na het dooien. Maar voor Wellens hoort dat bij de cross. "Ik vind niet dat die lekke banden er te veel aan waren", aldus Bart Wellens in Het Nieuwsblad. "Het is ons al eerder overkomen."

Jammer, maar dat is cross - Bart Wellens

"Niet met lekke banden, maar met versnellingsapparaten die één voor één de geest gaven. Het gebeurde een keer in Igorre, het gebeurde een keer in Asper-Gavere. Jammer, maar dat is cross. Helaas gebeurde het nu op de belangrijkste wedstrijd van het jaar."

Het weer had natuurlijk een grote invloed op het parcours. "Maar er is een ondergrond en er zijn de weersomstandigheden: de combinatie van afgelopen zondag heeft ’s namiddags geleid tot een rist lekke banden. Als de temperatuur zondag een paar graden lager blijft, wordt er over lekke banden helemaal niet gesproken", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties