"Ik denk niet dat Mathieu dit seizoen nog veel wedstrijden zal verliezen"

Redactie
| 20 reacties
"Ik denk niet dat Mathieu dit seizoen nog veel wedstrijden zal verliezen"

Vandaag wordt er opnieuw gecrost in Lille, de thuisbasis van wereldkampioenen Wout Van Aert en Sanne Cant. Ploegleider Bart Wellens blikte in zijn column in Het Nieuwsblad vooruit op de cross in de Kempen.

Bij de mannen ziet Wellens Mathieu van der Poel als grote favoriet. "Wout gaat het een pak lastiger krijgen dan Sanne Cant om vandaag te winnen", opent Bart Wellens. "Mathieu gaat er alles aan doen om te tonen dat hij de betere is. En dat in het hol van de leeuw. Een grotere motivatie kan je hem niet geven."

Ook in de rest van het seizoen lijkt hij dé favoriet. "Ik denk niet dat Mathieu dit seizoen nog veel wedstrijden zal verliezen. Hopelijk kan Wout weerwerk bieden en krijgen we nog enkele mooie duels", vervolgt Wellens, die ook nog eens terugkwam op het WK. "Ik weet niet wie er zondag wereldkampioen zou zijn geworden als Mathieu geen vier keer lek reed."

Materlaalpech?

"Mathieu gaf in het eerste deel van de wedstrijd duidelijk de beste indruk. Wout kon na twee lekke banden niet terugkeren, maar reed wel zijn beste rondetijden op het einde. Hij ging almaar sneller rijden en dat doet mij twijfelen aan de stelling dat Mathieu zonder materiaalpech makkelijk zou hebben gewonnen", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties