Van Der Poel pakt het in het hol van de leeuw in absoluut spektakelstuk!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Van Der Poel pakt het in het hol van de leeuw in absoluut spektakelstuk!
Foto: © photonews

In Lille kregen we bij de mannen elite een spektakelstuk vanjewelste. Van der Haar, Van Aert, Van Der Poel én Meeusen waren de hoofdrolspelers.

Van Der Poel trok bij de start meteen door, enkel Van Aert en Meeusen konden aanvankelijk het tempo van de Nederlandse kampioen volgen, maar ook Van der Haar en Van Kessel maakten de oversteek naar de kopgroep.

Spektakelstuk

Doorheen de cross kregen we meerdere aanvallen. Van Der Poel muisde er nog eens vanonder en ook Van Aert kon zich in zijn eigen Lille niet onbetuigd laten. Van der Haar opende de échte finale met twee snedige demarrages.

Van Aert moest de kastanjes uit het vuur halen, maar uiteindelijk nam Van Der Poel dan toch over. Meeusen ging in de laatste ronde ook nog zijn goeie benen tonen. Door een hapering bij Van Aert kreeg Meeusen twee fietslengtes.

Slippers Van Aert

We gingen naar een spannende eindstrijd, waarbij ook Pauwels nog aansloot. Van Aert maakte nog een fikse zwieper en slipte Van Der Poel haast de hekken in. Van Aert kreeg zo toch de koppositie opnieuw in handen.

Het puntje van de stoel, daar bevonden de meeste kijkers zich helemaal aan het einde. Van Der Poel snokte er nog eens aan en Van Aert moest even afstappen. De vogel was gaan vliegen en Van Der Poel pakte een nieuwe revanche voor het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties