Cavendish kwam in Dubai tekort tegen Kittel: "Pas al het er echt om draait, ben ik op mijn best"

Redactie
| 5 reacties
Cavendish kwam in Dubai tekort tegen Kittel: "Pas al het er echt om draait, ben ik op mijn best"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mark Cavendish wacht nog op zijn eerste zege van het seizoen. De Britse voormalige wereldkampioen was in Dubai niet opgewassen tegen Marcel Kittel, maar panikeert niet.

"Pas als het er echt om draait, ben ik op mijn best", zegt Mark Cavendish aan Cyclingnews. "Ik heb hier vorig jaar ook niet gewonnen", blikt Cav terug op de Dubai Tour. "Kittel won, maar de meeste mensen herinneren zich dat niet meer. Wat ze wel herinneren is wat er in de Tour gebeurde en wie daar won", zegt de 31-jarige Brit met een grijns.

Vorig jaar was voor Cavendish één van de meest succesvolle seizoenen uit zijn loopbaan. Hij won onder meer een zilveren medaille op het omnium op de Olympische Spelen, vier Touretappes en een tweede plek op het WK in Doha. Maar de ervaren sprinter van Dimension Data kiest in 2017 voor een andere, iets rustigere seizoensopbouw.

"Ik zeg het al een aantal jaar: zolang het team mij niet bekritiseert, ben ik blij. Zij geloven in mij en weten wat ik doe. Dat is voor mij het belangrijkst. Ik ben blij en nog altijd gemotiveerd om te fietsen. Ik ben vastberaden om zodra het er echt om draait op mijn allerbest te zijn: tijdens de Tour de France."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties