De zegestand in 2017: Australiërs gingen goed van start, ook Quick-Step mocht al vaak juichen

| 0 reacties

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe wielerjaar is een goede maand bezig. Zoals gebruikelijk voeren de sprinters de voorlopige zegestand aan. Een overzicht.

4 zeges: Caleb Ewan & Marcel Kittel

Caleb Ewan is - net als vorig jaar - als een stoomtrein aan het wielerseizoen begonnen. De Australische pocketsprinter van Orica won vier ritten in de Tour Down Under en troefde daar meermaals wereldkampioen Peter Sagan af. Ook Marcel Kittel mocht al vier keer juichten. De Duitse spurter van Quick-Step Floors won drie ritten én het eindklassement in de ronde van Dubai.

3 zeges: Richie Porte

Net als Caleb Ewan was ook zijn landgenoot Richie Porte al vroeg in topvorm. De Australische klimmer van BMC won twee ritten, waaronder de koninginnenrit, in de Tour Down Under én zegevierde er ook in het eindklassement. Kan de 32-jarige Porte dit jaar een gooi doen naar een podiumplek in de Tour? Het is alvast zijn ambitie.

2 zeges: Tim Wellens, Fernando Gaviria, Nairo Quintana, Arnaud Démare, Maximiliano Richeze, Damien Howson & Lilian Calmejane

Op de derde plaats vinden we een zevental renners met twee overwinningen. Onze landgenoot Tim Wellens mocht al tweemaal juichen op Mallorca, Gaviria en Richeze (allebei Quick-Step) tweemaal in Argentinië en Arnaud Démare won twee massasprints in de Ster van Bessèges.

Damien Howson en Nairo Quintana wonnen allebei één rit en het eindklassement in respectievelijk de Herald Sun Tour en de Ronde van Valencia. De jonge (en redelijk onbekende) Fransman Lilian Calmejane won één etappe en het eindklassement in de Ster van Bessèges.

Ploegen

Bij de WorldTour-ploegen staat Quick-Step Floors met 10 zeges op kop. Orica volgt op zeven zeges, BMC vervolledigt het voorlopige podium met vijf overwinningen.