Kamp Wout Van Aert reageert op insinuaties over motortje in fiets: "Te belachelijk voor woorden"

Redactie
| 25 reacties
Kamp Wout Van Aert reageert op insinuaties over motortje in fiets: "Te belachelijk voor woorden"

Wout Van Aert is door de Spaanse krant AS voor de tweede keer in enkele weken tijd beschuldigd van mechanische doping. AS beweert dat er tijdens de cross in Lille 'vreemde dingen' gebeurden met de fiets van de wereldkampioen.

Het is niet de eerste keer dat die beschuldigingen er zijn, want ook na Fiuggi plaatste AS vraagtekens bij Wout Van Aert. Ook daar vond het Spaanse medium dat de fiets van Van Aert verdachte omwentelingen maakte. Ploegleider Jan Verstraeten lacht de beschuldigingen weg.

"Op een schuin kantje slipt hij weg", legt Verstraeten uit in HLN. "Om zich recht te houden, verplaatst hij zijn lichaamsgewicht waardoor het wiel logischerwijs weer op gang komt. Persoonlijk zie ik niks onlogisch in het filmpje."

"Om te lachen"

Allemaal complete onzin dus volgens Verstraeten. "Die insinuaties zijn werkelijk te belachelijk voor woorden. Dit is echt om te lachen. Wie twijfelt mag de eerstvolgende cross of om het even wanneer zijn fiets uit elkaar komen halen. Dan zullen de insinuaties over mechanische doping wel stoppen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties