Na perfecte weekend overheerst de ontgoocheling nog steeds bij van der Poel: "Ik verdien er geen trui mee"

Redactie
| 21 reacties
Na perfecte weekend overheerst de ontgoocheling nog steeds bij van der Poel: "Ik verdien er geen trui mee"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel kende heel wat pech op het WK in Bieles, maar won daarna wel overal waar hij aan de start stond. Ook afgelopen weekend pakte hij de dubbel in Lille en Hoogstraten. Maar het WK zit nog steeds in het hoofd van van der Poel

Maar de ontgoocheling van het WK is nog steeds niet verteerd bij de Nederlandse kampioen. "De mensen spreken al snel van een herkansing", opent van der Poel. "Maar die herkansingen zijn er niet. Ik heb een paar nachten wakker gelegen van wat er is gebeurd, maar meer ook niet. Ik heb de beelden nog niet teruggezien. Dat is voor volgende zomer."

Teleurstelling groot

Er was natuurlijk de heisa met de lekke banden. "Ik ga voor één wedstrijd mijn bandenkeuze niet aanpassen. Het neemt niet weg dat mijn teleurstelling enorm groot was omdat ik besefte dat ik had moeten winnen. Verliezen door lekke banden, dat gebeurt buiten je macht om. Net daarom was ik zo teleurgesteld, iets wat me zelden overkomt", aldus de Nederlander in HNB.

Van der Poel heeft nu wel wat revanche beet, maar de ontgoocheling blijft overheersen. "Die resultaten van afgelopen weekend bewijzen dat ik in heel goede doen ben, maar ze veranderen niets aan het resultaat van vorige week. Ik verdien er geen trui mee", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties