Van Aert na de kritiek van de voorbije week: "Ik ben geen onverdiende wereldkampioen"

Redactie
| 24 reacties
Van Aert na de kritiek van de voorbije week: "Ik ben geen onverdiende wereldkampioen"
Foto: © photonews

Twee klassementscrossen het voorbije weekend, twee keer was Mathieu van der Poel aan het feest. Wereldkampioen Wout van Aert moest zich andermaal neerleggen bij het meesterschap van zijn eeuwige rivaal.

Wout van Aert heeft nog niet kunnen winnen sinds hij vorige week zondag in Bieles wereldkampioen is geworden. "Of dat frustrerend is? Neen, zo zijn er dit jaar al meer weekends geweest. Dit was het weekend van de ambetante bochtjes en dat ligt Mathieu gewoon beter. Ik was vergeten hoe slecht ik die neem", zegt een ontnuchterde Van Aert in Het Nieuwsblad.

Na het WK weerklonk de kritiek al her en der, maar na de drie zeges van Van der Poel op rij wordt die nog harder: zonder de lekke banden zou Van Aert nooit wereldkampioen geworden zijn. "Ik ben geen onverdiende wereldkampioen", bijt Van Aert van zich af. "Ik vind het jammer dat er de voorbije week enorm is gefocust op die bandenkeuze en de lekke banden. Hadden we die tubes zwart geverfd, er zou geen haan naar hebben gekraaid."

"Maar wie de moeite doet om de rondetijden van vorige week te bekijken, zal zien dat mijn twee laatste rondes sneller waren dan de snelste ronde van Mathieu. Ach, het maakt mij niet veel uit. Ik draag momenteel een witte trui en dat is voor mij het enige dat telt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties