Vrees van Jolien Verschueren is uitgekomen: "Hopelijk heb ik alle tegenslag achter de rug"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Vrees van Jolien Verschueren is uitgekomen: "Hopelijk heb ik alle tegenslag achter de rug"
Foto: © photonews

Spijtig nieuws voor veldrijdster Jolien Verschueren. De crosser van Telenet Fidea moet door haar zware valpartij van zondag vroegtijdig een punt zetten achter haar seizoen.

Jolien Verschueren liet al op Twitter weten dat ze zich zorgen maakte om het vervolg van het seizoen. Maar haar ploeg heeft nu bevestigd dat ze niet meer in actie zal komen. "De knie is meteen gehecht en baart me niet te veel zorgen", zegt Verschueren. "Vooral het probleem aan mijn ribben is riskant."

"Als ik te bruuske bewegingen maak, bestaat de kans dat de ribben in mijn long prikken en een klaplong veroorzaken. Sporten is daardoor uit den boze en ik mag deze week ook niet werken in mijn kleuterschool. Met de kindjes is dat te risicovol. Dat is dubbel jammer. Maar ik ga het dag per dag bekijken en misschien mag ik al vroeger terug aan de slag."

"Dit was een seizoen met enkele ups, maar vooral veel downs"

Verschueren heeft er een moeilijk seizoen opzitten. Dubbele pech dus. "Dit was een seizoen met enkele ups, maar vooral veel downs. In het begin had ik problemen met mijn fietspositie en na een valpartij in Hasselt ben ik beginnen sukkelen met de rug."

"Ik hoopte mijn goede resultaten van vorig jaar te kunnen evenaren, maar door veel pech is dat er niet van gekomen. Nu richt ik mij op volgend jaar. Hopelijk heb ik nu alle tegenslag achter de rug", besluit Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties