Vantornout en Mettepenningen deel 2: "Vorig jaar was echt een rampseizoen, en nu opnieuw"

Redactie
| 24 reacties
Vantornout en Mettepenningen deel 2: "Vorig jaar was echt een rampseizoen, en nu opnieuw"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook de na Brico Cross van zondag in Hulst was het contract van Klaas Vantornout een hot topic in de veldritwereld. De twee partijen reageerden er nog eens op.

"Ik heb een contract tot maart 2018", zei de voormalige Belgische kampioen net voor de start bij VTM. "Maar er staat ook een clausule in om het contract na een jaar op te zeggen. Na het Belgisch kampioenschap van dit jaar zei Mettepenningen dat hij dat nooit zou doen. Maar het is spijtig dat hij zich niet aan zijn woordt houdt. Heel jammer."

Ook de teammanager van Marlux-Napoleon Games reageerde op het voorval. "Ik ken Klaas al 9 jaar. Ik weet dat hij zich niet altijd op een goede manier kan uitdrukken", liet Mettepenningen weten bij HNB. "Maar ik wil zeker niet met modder gooien. Er moet iets tegenover zijn loon staan. Vorig jaar was echt een rampseizoen, en nu opnieuw."

Goed recht om te evalueren

En dat weegt natuurlijk door op het budget van Mettepenningen. "Dat is dan twee jaar na elkaar dat hij ons veel geld kost. Dan is het ons goed recht om te gaan evalueren", aldus de teammanager. "De poort staat nog steeds open. Maar als je Klaas zijn prestaties evalueert, is er geen enkele ploegleider of manager die zo iemand nog in dienst wil nemen voor het geld dat hij verdient."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties