België aan het feest in de Ruta del Sol: Campenaerts doet beter dan Valverde en Contador

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
België aan het feest in de Ruta del Sol: Campenaerts doet beter dan Valverde en Contador
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts heeft een schitterende zege geboekt in de Ruta del Sol. Onze landgenoot bleef in de tijdrit Alejandro Valverde na een ware thriller met slechts één seconde voor.

De derde etappe in de Ruta del Sol was voer voor de mannen die graag tegen de klok rijden. De renners kregen een tijdrit van 12 kilometer voorgeschoteld, maar die was allesbehalve vlak. De eerste twee kilometer liepen stevig bergop en ook de slotkilometer was zeker niet gemakkelijk. Het was verrassend een landgenoot die lang in de 'hot seat' mocht zitten.

Victor Campenaers (LottoNL-Jumbo) was lang de enige die onder de 15' dook. Ook Tim Wellens, die in Andalusië in bloedvorm verkeert, zette een sterke tijd neer. Maar de grote kanonnen moesten dan nog komen. Alejandro Valverde zette bij het tussenpunt een fantastische tijd neer en deed maar liefst 6" beter dan Campenaerts.

Secondenspel

Het werd een secondenspel, maar onze landgenoot bleef Valverde met slechts 1" voor. Een fantastische zege voor Campenaerts, die zijn ploeg een eerste seizoenszege bezorgde. Ook Contador kwam dus niet meer aan de tijd van Campenaerts. Thibaut Pinot werd 4e op 9", Tim Wellens werd uiteindelijk 7e op 20".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties