BMC-Belg steviger leider, maar... "Het is geen must om het klassement te winnen"

Redactie
| 2 reacties
BMC-Belg steviger leider, maar... "Het is geen must om het klassement te winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook na de vierde etappe in de Ronde van Oman heeft ons land met Ben Hermans nog steeds een grote kandidaat op de eindzege. Hermans hield stand en vergrootte zijn voorsprong op dichtste concurrenten Rui Costa en Jakob Fuglsang.

"Het was een zware dag voor de ploeg", bekent Hermans. "Het was een lange ontsnapping met negen renners. Dat is veel. We hadden met Küng wel een ploegmaat mee, maar tegelijkertijd moesten we de wedstrijd ook controleren voor mijn leiderstrui en om de kansen van Greg (Van Avermaet) in de finale gaaf te houden."

"Dat is gelukt, maar natuurlijk sprinten tegen Kristoff is niet evident en Greg wordt derde", vervolgt de Limbuger. Maar Hermans is na de vierde rit nog steviger leider, dankzij enkele bonificatieseconden die hij onderweg pakte.

Eindzege

Ook het vertrouwen gaat dus in stijgende lijn. "Elke dag groeit mijn vertrouwen. Ik nam onderweg ook drie seconden in de sprint bergop waar ik sterker was dan de anderen vandaag, dus ik hoop dat ik morgen ook zulke goede benen heb", aldus de BMC-renner, die zijn kansen op de eindzege steeds groter ziet worden.

"Ik ben naar hier gekomen om een klassement te rijden, top tien liefst, maar de Ronde van Oman draaide hier om Greg Van Avermaet, op elkaar inrijden en een ritzege te pakken met hem. Het werd een ritzege voor mij, niet voor Greg. Het is geen must om het klassement te winnen, als ik op het podium sta is het ook al mooi."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties