Boezemvriend Peter Van Petegem in diepe rouw: "Het is vreselijk om afscheid van je te nemen"

Redactie
| 14 reacties
Boezemvriend Peter Van Petegem in diepe rouw: "Het is vreselijk om afscheid van je te nemen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel wat mensen namen donderdag afscheid van Serge Baguet. De voormalige profrenner overleed vorige week op amper 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Boezemvriend Peter Van Petegem reageerde geëmotioneerd.

Het afscheid van Baguet deed pijn bij Van Petegem. "Het is vreselijk om afscheid van je te nemen", citeert HLN Van Petegem. "De trainingsmaten, Tony Bracke, Kevin Van Impe, Mario De Clercq en ik zijn pas samengekomen. Wat hebben we toch veel samen beleefd. Ik herinner me nog goed onze eerste koers bij de jeugd in 1985 in je thuisgemeente."

"Mijn vader zei me nog dat ik moest proberen om jou te kunnen volgen. Je won met sprekend gemak en moest zelfs ingetoomd worden omdat je anders iedereen op een ronde zou gereden hebben. Dankzij jou heb ik leren afzien. Dat heeft me prof gemaakt. De laatste zes jaar van mijn carrière mochten we samen in dezelfde ploeg koersen."

Kamergenoten

Bij Lotto en Quick Step werden beide renners kamergenoten én zelfs meer dan dat. "We werden kamergenoten, werden goeie vrienden, gingen samen op stage en trokken met onze vrouwen samen op reis. Als er eens gefeest kon worden, dan stond je op de eerste rij en trok je je pakje aan en liet je iedereen lachen."

"Je tweede loopbaan was zo succesvol. We hebben zo genoten van je prestaties, het pintje na de koers. Hoe je samen met Kevin op het BK de laatste rechte lijn inging om hem dan in de sprint te kloppen. De jonge gast en zijn leermeester. Jullie vielen elkaar lachend in de armen", besluit Van Petegem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties