Ex-wereldkampioen en winnaar E3 Prijs maakt opvallende keuze door te passen voor Vlaamse voorjaar

Redactie
| 1 reacties
Ex-wereldkampioen en winnaar E3 Prijs maakt opvallende keuze door te passen voor Vlaamse voorjaar
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn bijna opnieuw gericht op het Vlaamse voorjaar, dat eind februari van start gaat met de Omloop Het Nieuwsblad. Maar één opvallende naam zal in 2017 niet te bespeuren zijn in de Vlaamse klassiekers: Michal Kwiatkowski.

Kwiatkowski, vorig jaar nog de winnaar van de E3 Harelbeke, focust zich op het Ardennenluik. Zo laat hij de Vlaamse klassiekers links liggen. "Met alle respect voor Harelbeke, maar voor mij tellen enkel de monumenten", laat de Pool weten in HNB. "De Ronde viel tegen, de Waalse klassiekers waren nog erger."

Focus op Waalse klassiekers

De wereldkampioen van 2014 in het Spaanse Ponferrada wil dus scoren in de Waalse klassiekers. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mijn carrière beter moet plannen, wil ik scoren. Ik moest afgelopen resolute winter keuzes make", klinkt het.

"Ik wil nog beter doen dan 2015, toen ik de Amstel Gold Race won. Ik kies voor de Waalse klassiekers. De ploeg was meteen akkoord. Of ik Vlaanderen zal missen? Natuurlijk. Maar soms moet je keuzes maken en je verstand volgen in plaats van je hart", besluit Kwiatkowski.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties