Hermans met excuses tegenover jonge landgenoot: "Ik kon echt niet anders"

Redactie
| 0 reacties
Hermans met excuses tegenover jonge landgenoot: "Ik kon echt niet anders"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bijna had ons land een tweede ritzege beet in de Ronde van Oman, maar in de slotfase reed leider Ben Hermans een gaatje dicht op een sterke Laurens de Plus. De BMC-renner kwam achteraf met oprechte excuses.

"Sorry, Laurens. Ik kon écht niet anders", bekende Hermans na de etappe. "Ik gunde hem die etappezege van harte. Alleen... Laurens vormde een potentieel gevaar in het klassement. Reden waarom ik dat kloofje op hem dichtknalde. Eigenlijk is het simpel. Had hij woensdag in Al Bustan achter mij het gat laten vallen en niet aangedrongen, had hij vandaag de rit gewonnen."

"Dat hij alsnog vierde wordt, verwondert me"

En toch werd de jonge renner van Quick Step-Floors nog knap vierde. "Dat hij alsnog vierde wordt, verwondert me. Hij moet een beresterke slotklim hebben gereden. De rest zat, volledig à bloc weliswaar, op amper honderd meter afstand achter hem aan te fietsen", aldus de Limburger tegenover HLN.

Dankzij de versnelling kon Van Avermaet niet meesprinten voor ritwinst. "Toch hebben ze hem niet meer ingehaald. Ik begrijp zijn teleurstelling. Al moet je op zo'n leeftijd vooral tevreden zijn dat je dát al kan. Ons doel was om met Greg Van Avermaet te sprinten in de laatste 200 meter, maar die versnelling van De Plus deed hem dood", besluit Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties