Landgenoot vreest voor breuk na aanrijding: "Ik ben een beetje bang. Het gevoel is hetzelfde als toen"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoot vreest voor breuk na aanrijding: "Ik ben een beetje bang. Het gevoel is hetzelfde als toen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Jens Keukeleire werd donderdag op training aangereden en liep zo mogelijk een sleutelbeenbreuk op. De renner van Orica-Scott trok naar België voor verdere onderzoeken in het ziekenhuis van Brugge.

"Ik ga nog geen conclusies trekken. Ik wil eerst de dokter zien", opent Keukeleire. "Het is misschien raar dat ik wacht, maar ik ken de arts in Brugge en ik wil me sowieso daar laten behandelen als dat nodig is." Maar de vrees voor een nieuwe sleutelbeenbreuk (ook al in 2013, nvdr) is groot. "Ik ben een beetje bang. Het gevoel is hetzelfde als toen."

"Als ik mijn arm voor mijn lichaam ondersteun, gaat de pijn weg. Dat zijn geen goede signalen, maar ik hoop dat het meevalt", klinkt het hoopvol in HLN. Mogelijk komen bij een breuk dus ook de voorjaarsklassiekers in het gedrang. "Ik kijk uit naar de klassiekers. Ik ben na de Ronde van Valencia in Spanje blijven hangen om bij te trainen."

"Ik vrees dat ik de verkeerde persoon op de verkeerde plaats was"

"Het was sowieso gepland dat ik morgen (vandaag, red.) naar België zou terugvliegen. Ik was bezig aan mijn laatste training en was op tien minuten van huis, toen het gebeurde. Het ging allemaal zo snel. Heeft die man zijn richtingaanwijzer gebruikt? Sloeg hij af zonder kijken? Ik vrees dat ik de verkeerde persoon op de verkeerde plaats was."

Indien er daadwerkelijk sprake is van een breuk, kan Keukeleire zich misschien spiegelen aan ploegmaat Mathew Hayman. Die brak vorig jaar in de Omloop Het Nieuwsblad zijn sleutelbeen, maar won wel Parijs-Roubaix. "Misschien kan ik me daar aan optrekken als ik slecht nieuws krijg", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties