Van Avermaet tevreden met derde plek in Oman: "De Vlaamse klassiekers zijn natuurlijk nog wat anders dan de koersen hier"

Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet tevreden met derde plek in Oman: "De Vlaamse klassiekers zijn natuurlijk nog wat anders dan de koersen hier"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet werd vanmiddag derde in de vierde etappe van de Ronde van Oman. In een massasprint moest hij alleen Alexander Kristoff en Sonny Colbrelli voor zich dulden.

Greg Van Avermaet was uiteindelijk niet opgewassen tegen de échte sprinters Kristoff en Colbrelli. En toch was onze landgenoot tevreden. "Ik ben content over mijn sprint. Ik moest lossen op het laatste klimmetje, maar onder impuls van Katusha kwamen we toch weer aansluiten. Ook Kristoff was trouwens gelost", zegt Gouden Greg aan Het Laatste Nieuws. Zijn ploegmaat Ben Hermans blijft overigens leider in Oman.

Meer dan een ereplaats zat er niet in, geeft Van Avermaet aan. "Ik heb gesprint zoals ik het voor ogen had, maar Kristoff kwam er makkelijk over. Dit resultaat sterkt mij in het geloof dat ik op de goeie weg ben. De Vlaamse klassiekers zijn natuurlijk nog wat anders dan de koersen hier. Mijn resultaten zullen in die wedstrijden dan ook automatisch beter zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties