105de editie Scheldeprijs start in Mol als eerbetoon aan Tom Boonen

Redactie
| 7 reacties
105de editie Scheldeprijs start in Mol als eerbetoon aan Tom Boonen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De stad Antwerpen en de site van het MAS zal dit jaar niet fungeren als startplaats voor de Scheldeprijs. Die eer valt dit jaar, op woensdag 5 april, uitzonderlijk Mol te beurt. Zo houden de organisatoren een eerbetoon aan Tom Boonen. Die won in 2004 en 2006 de Scheldeprijs.

Boonen zal er in de bloemetjes gezet worden omdat hij na Parijs-Roubaix, vier dagen na de Scheldeprijs, de fiets aan de haak hangt. "Een nieuwe startsite betekent natuurlijk een nieuw parcours", vertelde voorzitter Piet De Smet woensdagavond in Schoten op de voorstelling van de 105de editie.

"De start is dit jaar op het Rondplein in Mol. Via Balen starten we dan aan een rondje door de Kempen. Na goed 50 kilometer koers passeren we opnieuw de woonplaats van Tom Boonen. Daarna komen we langs Tielen, na 108 kilometer, opnieuw op ons vertrouwde traject." Vorig jaar ging de zege in de Scheldeprijs voor de vierde keer naar de Duitser Marcel Kittel. Hij werd daarmee absoluut recordhouder. Eerder zegevierde Kittel in 2012, 2013 en 2014.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties