Zege in Tirreno opsteker voor Giro-kanshebber Quintana: "Quasi dezelfde aankomsten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zege in Tirreno opsteker voor Giro-kanshebber Quintana: "Quasi dezelfde aankomsten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nairo Quintana heeft het voor elkaar gekregen, de Colombiaan hield stand in de wel erg korte slottijdrit en mocht voor de tweede keer in zijn carrière de drietand mee naar huis nemen. En of hij er blij mee was.

"De Tirreno is een heel mooie koers, eentje die ik écht graag rijd en hem opnieuw winnen maakt me trots", aldus Quintana. "Ik ben trots op de inspanningen die we hier ook als team geleverd hebben. Ze hebben me gesteund tot aan deze tijdrit, hier wist ik dat ik de specialisten niet te ver mocht laten uitlopen."

Nu eerst thuis trainen en mijn familie en vrienden nog eens zien

-Nairo Quintana

Hij ziet het als ideale voorbereiding op de Giro. "Het wordt georganiseerd door dezelfde mensen en dat maakt dat je hier ook aankomsten krijgt die vergelijkbaar zijn met die in de Ronde van Italië. De focus blijft daar liggen, ons eerste échte doel."

"Ik voel me nu sterker dan toen ik hier aankwam, uiteraard zit ik nog niet aan mijn piek. Ik moet nog wat wedstrijdritme opdoen voor ik aan de start kom in de Giro. Maar eerst thuis trainen, mijn familie en vrienden nog eens zien en in vorm geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties