Quick Step Floors meet de schade op na valpartij van de kopman: "Hij is een paar uur in shock geweest"
Redactie
| 4 reacties

Valpartij zorgde voor paniek bij kopman Quick Step Floors: "Hij is een paar uur in shock geweest"

Quick Step Floors meet de schade op na valpartij van de kopman: "Hij is een paar uur in shock geweest"
Foto: © photonews

Slecht nieuws voor Fernando Gaviria daags voor de eerste grote afspraak Milaan-Sanremo. De kopman van Quick Step Floors blesseerde bij een val zijn pols. Bij de Belgische formatie meet men de schade op.

Ploegdokter Toon Cruyt deed bij Sporza het relaas van de val. "Hij was sprintjes bergop aan het trekken. Door werken aan het wegdek stonden er nadars. Omdat er een tegenligger kwam, week Gaviria uit, maar hij bleef met zijn stuur aan de nadar hangen en is over de kop gegaan."

"Hij was alleen aan het trainen. Toevallig hebben we hem 10 à 15 minuten later zelf gepasseerd. Hij bloedde uit zijn neus, had een wonde aan zijn mond en was geraakt aan beide polsen. Hij is ook een paar uur in shock geweest. Hij is nu nog altijd aan het bekomen."

Finale op adrenaline

Gaviria ging langs bij drie ziekenhuizen, waarna de bevestiging volgde dat hij geen breuk opliep en kan starten in de lenteklassieker. "Zijn pols is wel nog altijd pijnlijk. We zijn nu aan het kijken of we de positie van zijn stuur en zijn grip niet kunnen aanpassen om hem te ontlasten", gaat Cruyt verder.

"De eerste 100 kilometer zal moeten blijken hoe comfortabel hij zich voelt. Als hij aan zijn stuur kan trekken, mag er geen probleem zijn. De finale wordt sowieso op adrenaline gereden."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties