Iedereen gunt Pauwels eerste zege: "En nu een Tourrit?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Iedereen gunt Pauwels eerste zege: "En nu een Tourrit?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op zijn 33ste haalde Serge Pauwels zijn allereerste profzege binnen. De Belg van Dimension Data deed het meteen met een dubbelslag en pakte naast de slotrit ook de eindoverwinning in de Tour de Yorkshire. Dik verdiend.

Dat vindt zowat iedereen in het peloton. Tourbaas Christian Prudhomme vat samen wat iedereen denkt. ""Ik ken weinig renners die zo geliefd zijn in het peloton als Pauwels. Hij is enorm nederig en down-to-earth", aldus de organisator in Het Laatste Nieuws.

De rit naar skigebied Station des Rousses moet hem liggen

-Tourbaas Christian Prudhomme

"Telkens als ik hem tegen het lijf loop tijdens de Tour, schudt hij me de hand. Dat Pauwels net hier in Yorkshire zijn eerste zege boekt, doet me oprecht plezier. Ik denk dat iedereen blij is voor hem." Hij hoopt op nog grotere exploten van de Belg.

"Ik hoop dat hij dit jaar ook een rit kan winnen in de Tour. Vooral de rit met aankomst in het skiresort Station des Rousses moet hem liggen. En ook in het middengebergte vindt hij etappes op zijn maat. Maar eerst moet hij genieten van deze knappe prestatie." Wij duimen alvast mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties