Wuyts verbolgen: "Ik vraag me af of ze Weylandt al vergeten zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Wuyts verbolgen: "Ik vraag me af of ze Weylandt al vergeten zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het ongenoegen over de prijs voor de snelste daler, die de Giro uitreikt in samenwerking met een bandenfabrikant, stuit op veel kritiek. Ook Michel Wuyts vindt dat men te ver gaat.

"Italianen houden van excessieve dingen. Ze zullen af en toe zo'n stunt uithalen en proberen revolutionaire dingen te verwezenlijken", aldus Michel Wuyts op Radio 1. "Hier heb ik vraagtekens bij, toen ik het hoorde, dacht ik dat het een grap was."

Als je topsporters uitdaagt, gaan ze voorbij de grens

-Michel Wuyts

"Dat bleek niet het geval, ik was verbolgen." De gevaren zijn niet te overzien. "Als je topsporters uitdaagt, gaan ze voorbij de grens gaan. Die afdalingen kunnen met een extreme snelheid aangepakt worden, terwijl het al snel gaat. Als je dit doet, tart je de veiligheid."

"Of men Wouter Weylandt vergeten is? Dat vraag ik me ook af." Toch denkt hij dat het niet zover zal komen. "Maar ik denk niet dat dit verhaal doorgaat. Wie het dan moet tegenhouden? De Internationale Wielerunie UCI. Tot mijn blijdschap heb ik gelezen dat de Belgische bondsvoorzitter Tom Van Damme zegt dat zoiets niet kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties