Ambitieuze Wout Van Aert: "Ik verwacht ook niet dat ik daar brokken zal maken"

Redactie
| 10 reacties
Ambitieuze Wout Van Aert: "Ik verwacht ook niet dat ik daar brokken zal maken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is zich momenteel aan het voorbereiden op het wegseizoen en het veldritseizoen dat wel pas in september van start gaat. Dit seizoen focust hij vooral op het BK tijdrijden.

Na een lange en slopende winter trok Van Aert met vriendin Sarah naar de zonnige Domenicaanse Republiek. Maar nu is het terug werken geblaeen. "Ondertussen ben ik wel al opnieuw zes weken volop aan het trainen", opent Van Aert bij Sporza. "Op 14 mei rijd ik in Verrebroek mijn eerste wedstrijd. Een kermiskoers, ideaal om erin te komen."

"Ik zal wel iets minder goed zijn dan vorig jaar, denk ik"

Eind mei is er dan de Baloise Belgium Tour. "Ik zal wel iets minder goed zijn dan vorig jaar, denk ik. Toen was ik al eerder aan de voorbereiding begonnen. Vorig jaar heb ik mezelf daar verbaasd door de proloog te winnen. Dat had ik nooit gedacht. Ik ben er al veel op aangesproken geweest."

"Het is belangrijk voor mij om elke zomer een doel te hebben. Dit jaar is dat het BK tijdrijden. Maar ik wil daar graag zonder druk starten. Ik verwacht ook niet dat ik brokken zal maken tegen mannen als Campenaerts en Lampaert. Het is vooral een test voor mezelf. Ik wil kijken wat ik kan in langere tijdritten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties