Ewan klopt Gaviria in fotofinish, Stuyven vijfde

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Ewan klopt Gaviria in fotofinish, Stuyven vijfde
Foto: © photonews

Caleb Ewan heeft zijn eerste zege in de honderdste Giro te pakken. De kleine sprinter van Orica-Scott ging in een geaccidenteerde finale nipt Gaviria en Bennett vooraf.

De vroege vlucht werd er een met twee renners, een Rus en een Italiaan reden de hele dag, maar liefst 204 kilometer, voor het peloton uit. Op goed twintig kilometer van de streep waren Kozontsjoek en Fonzi eraan voor de moeite.

Wat volgde was een spannend gewring tot aan de finish. Heel wat renners werden bijna in het decor gekwakt, maar uiteindelijk kwamen er geen ongelukken van. Quick-Step en Lotto-Soudal voerden de hele rit strijd in het peloton en dat was ook in de laatste kiometers het geval.

Op meer dan drie kilometer kon er dan toch nog eentje ontsnappen. Kristijan Koren knalde uit het peloton, maar werd na enkele honderden meters alweer gegrepen. Lotto-Soudal werd het slachtoffer, de trein was helemaal ontregeld en Hofland moest te vroeg op kop.

We kregen een razend spannende sprintvoorbereiding met Sky, Dimension, Quick-Step en Lotto-Soudal in een hoofdrol. In een gevaarlijke finish werd er links en rechts gekwakt. Gaviria moest door een enorm klein gaatje springen en kwam zo net te laat om Ewan nog helemaal terug te halen. Bennett werd derde in een echte fotofinish.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties