Van den Broeck verduidelijkt keuze: "Wou de ploeg geen geld afnemen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Van den Broeck verduidelijkt keuze: "Wou de ploeg geen geld afnemen"

Jurgen Van den Broeck maakte vanmorgen bekend dat hij aan het eind van het seizoen zijn fiets aan de haak zal hangen. De renner van LottoNL-Jumbo maakte die beslissing al een tijdje terug.

"Ik wist voor de start van deze Giro al dat dit mijn laatste grote ronde zou worden", geeft Van den Broeck mee aan Sporza. "Ik heb dat in het voorjaar al beslist. Na mijn val in Tirreno-Adriatico was ik er redelijk zeker van dat het genoeg geweest was. Ik heb toen ook met de ploeg samengezeten en de situatie uitgelegd."

Hij voelt aan dat hij niet meer de renner is die hij vroeger was. "Ik voel dat het alsmaar moeilijker is om mijn niveau te halen. Ik moest vroeger al heel extreem zijn om mijn niveau te halen en dat bleek nu niet meer voldoende."

Ik had schrik om de winter in te gaan en vast te stellen dat het niet meer zou lukken

-Jurgen Van den Broeck

Het jaar teveel boezemde hem angst in én hij wou dat zijn team niet aandoen. "Ik had schrik om de winter in te gaan en vast te stellen dat het niet meer zou lukken. Dan stop ik liever nu dan er volgend jaar nog een beetje tussen te rijden."

"Dan ben je niet echt gelukkig in de groep en de groep is dat ook niet met jou. Dan neem je geld af van de ploeg en dat wilde ik niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties