Mathieu over de invloed van vader Adrie van der Poel: "Soms botst dat wel"

Redactie
| 15 reacties
Mathieu over de invloed van vader Adrie van der Poel: "Soms botst dat wel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel zal op de weg nog het beste van zichzelf moeten geven als hij het palmares van vader Adrie wil evenaren of verbeteren. De 22-jarige gaat steeds meer zijn eigen weg op. "Niet iedereen moet dezelfde visie hebben", klinkt het.

Maar de invloed van Adrie is natuurlijk nog steeds groot. "Groot, maar minder dan vroeger", aldus van der Poel bij Sporza. "Hij heeft me alles geleerd, maar ik ga nu meer mijn eigen weg en neem mijn eigen beslissingen. Soms botst dat wel, maar dat is normaal. Niet iedereen moet dezelfde visie hebben."

"Of we soms een andere kijk op de zaken hebben? Vorige week ging ik met de dirtbike in het bos rijden. Hij vindt dat dat niet kan of mag, maar ik vind dat leuk als ontspanning. Hij laat merken dat dat niet zijn volle goesting is, maar ik hoef niet precies hetzelfde te doen."

Klassiekers

Adrie won onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik won. Kan Mathieu dat indrukwekkende palmares evenaren? "Ik moet eerst die klassiekers rijden om te zien wat ik kan. Maar ik ga er wel vanuit dat dat binnen mijn mogelijkheden ligt", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties