Mathieu van der Poel duidelijk: "Dat is de reden waarom ik zo hard train"

Redactie
| 7 reacties
Mathieu van der Poel duidelijk: "Dat is de reden waarom ik zo hard train"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is een alleskunner en een groot talent. Dat heeft de 22-jarige Nederlander de afgelopen weken op de weg en op de mountainbike getoond. "Winnen op de weg is toch speciaal", aldus van der Poel.

Op de weg ging het de laatste weken zeker niet onaardig. Zo won van der Poel een rit in de Baloise Belgium Tour en twee ritten en het eindklassement in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. "Ik sta daar niet zo bij stil", zegt van der Poel. "Ik fiets heel graag en winnen is er vanaf het begin bij geweest. Nu is dat op het hoogste niveau. Het is wel snel gegaan ineens."

Maar vooral zijn ritzege in de Ronde van België was toch verrassend. "Ik ben iemand die nooit zomaar zal meekoersen en dus wou ik me laten zien. Ik heb er getoond dat ik het niveau heb om op de weg mee te kunnen", klinkt het bij Sporza.

"Ik ben iemand die nooit zomaar zal meekoersen en dus wou ik me laten zien"

Wat is dan het leukste: winnen in het veld of op de weg? "Op de weg ga je naar een sprint met een groep en weet je niet op voorhand of je die zal winnen. Dat is een verschil met de cross, al kan dat ook uitbundig zijn. Maar winnen op de weg is toch speciaal."

"De beste zijn"

"Winnen heb ik van in de jeugdreeksen gedaan. Dat zal ik proberen te blijven doen. Dat is de reden waarom ik zo hard train, om de beste te zijn. Maar plezier staat nog altijd voorop", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties