Onbekende Amerikaan zegeviert na zware bergrit in Zwitserland, het geel is (opnieuw) voor BMC

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Onbekende Amerikaan zegeviert na zware bergrit in Zwitserland, het geel is (opnieuw) voor BMC

De derde rit in lijn in de Ronde van Zwitserland is gewonnen door de Amerikaan Lawrence (Larry) Warbasse. De renner van Aqua Blue Sport was op de slotklim de enige die overbleef van een vroege ontsnapping en hield de klassementsmannen nog achter zich.

Vier renners trokken kort na de start in de aanval. Voormalig wereldkampioen veldrijden Lars Boom kreeg het gezelschap van Larry Warbasse, Antoine Duchesne en zijn landgenoot Nick van der Lijcke. Tim Wellens (Lotto Soudal) had er na zijn vierde plek van maandag opnieuw zin in, maar kon de aansluiting niet maken met het viertal.

De voorsprong van de vier groeide naar bijna 8 minuten. Maar ze gingen slechts met zijn drieën met een voorsprong van vier minuten naar de slotklim, want Boom moest afhaken. Bij de favorieten moest op de slotklim Tom Dumoulin - misschien niet onlogisch na enkele drukke weken - afhaken.

Grote namen passen

Maar vooraan moesten er nog enkele verrassende namen lossen. Voor Tejay Van Garderen, nummer twee van vorig jaar Jon Izagirre en ex-winnaar Rui Costa ging het te snel. Bij de favorieten bleven Steven Kruijswijk, Marc Soler, Simon Spilak, Mathias Frank, Domenico Pozzovivo en Damiano Caruso over.

Warbasse was de enige die vooraan overbleef, al slonk zijn voorsprong als sneeuw voor de zon. Frank ging in de slotkilometers nog in de tegenaanval, maar de Amerikaan hield stand en pakte zo de mooiste zege uit zijn carrière. Het geel gaat met Damiano Caruso opnieuw naar BMC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties