Wanty-Groupe Gobert lost 7 namen voor de Tour de France
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Wanty-Groupe Gobert geeft 7 renners zekerheid over deelname aan de Tour

Wanty-Groupe Gobert lost 7 namen voor de Tour de France
Foto: © photonews

Wanty-Groupe Gobert is één van de teams die een wildcard kreeg voor de komende Ronde van Frankrijk. De Belgische ploeg heeft alvast een groot deel van het huiswerk gedaan: 7 renners komen zeker aan de start in Düsseldorf.

7 renners mogen op hun beide oren slapen en zijn zeker van een ticket voor de Tour: Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume Martin, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck. Voor elk van deze renners wordt het hun vuurdoop in de Tour. Er zijn dus nog twee plekjes open.

Degand en Martin in de bergen

"We hebben onze selectie gemaakt op basis van renners die capabel zijn om drie weken vol te houden", legt Hilaire Van der Schueren uit. "Guillaume Martin en Thomas Degand mikken op de bergritten, zoals in de Dauphiné waar de ploeg een magnifieke prestatie leverde. Guillaume Van Keirsbulck wordt hopelijk onze man voor de tijdritten."

Frederik Backaert liet zich dan weer opmerken in de Dauphiné. "Hij toonde dat hij zijn mannetje kan staan in ontsnappingen. Marco Minnaard verdient zijn selectie omdat hij zich altijd ten dienste stelde van het collectief. En Yoann Offredo reed een sterk voorjaar. Daarna verlegde hij zijn focus naar de Tour", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/01/2022 Flamanville
22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke

Nieuwste reacties