Crossers van alle markten thuis: "Kevin Pauwels won bij de jeugd ook massaspurten op de weg"
Redactie
| 0 reacties

Paul Van den Bosch en Mario De Clercq zien veldrijders het goed doen op de weg

Crossers van alle markten thuis: "Kevin Pauwels won bij de jeugd ook massaspurten op de weg"

De crossers - niet alleen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert - hebben de afgelopen weken bewezen dat ze van alle markten thuis zijn. In de wedstrijden op de weg hebben ze bewezen over snelle benen en een goede tijdrit te beschikken.

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel konden al de handen in de lucht steken, maar ook heel wat andere veldrijders lieten zich in de positieve zin opmerken. Paul Van den Bosch weet waarom ze vaak zo goed zijn in tijdrijden en sprinten. "Omdat veldrijden een erg explosieve sport is", aldus de ex-coach van Sven Nys.

"Tijdrijden leunt qua type inspanning dicht aan bij een veldrit"

"De renners moeten snel kunnen aanzetten en veel klimmetjes betwisten. Dat zijn explosieve types, die gewoon zijn om een uur aan zeer hoge intensiteit te rijden. Tijdrijden leunt qua type inspanning dicht aan bij een veldrit: het is een inspanning van een uur aan hoge intensiteit", vervolgt Van den Bosch in HNB.

Mario De Clercq (Marlux-Napoleon Games) sluit zich daarbij aan. "Een veldrijder is al van bij de nieuwelingen zo opgekweekt: veel explosiviteit, korte inspanningen, veel sprintjes trekken… Kevin Pauwels won bij de jeugd ook massaspurten op de weg", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties