Hoop bij Bardet en co. lijkt klein: "Mirakels bestaan niet"

Redactie
| 9 reacties
Hoop bij Bardet en co. lijkt klein: "Mirakels bestaan niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de bergen kregen de uitdagers Chris Froome niet klein, of het moest dat kleine inzinkje naar Peyragudes zijn. Een kras op de carrosserie, meer niet. Het moet dus in de tijdrit gebeuren. Of het kan, dat is iets anders.

"Of er nog een kans is op eindwinst? Mirakels bestaan niet", aldus AG2R teammanager Vincent Lavenu aan Het Laatste Nieuws. Toch is men tevreden. "Vorig jaar is Romain tweede geëindigd. Dit jaar staat hij opnieuw op het podium."

Bovendien kon hij ook uitpakken met een etappezege. "Net als de voorbije twee jaar wint hij een rit. Maar hij was een stuk constanter in vergelijking met 2016."

We hebben als enig team oorlog gemaakt

-Vincent Lavenu

Vooral over zijn team is hij erg tevreden. "We hebben een lange weg afgelegd en hard gewerkt om een competitief team op de been te krijgen in steun van Romain. Dat is ons in deze Tour gelukt. De power van Team Sky hebben we niet."

"Maar we hebben als enige team wel oorlog gemaakt. We hebben gedúrfd. In Chambéry. In Le Puy-en-Velay ook. En zelfs donderdag op de Izoard. Die strijdlust levert ons uiteindelijk geen Tourzege op, maar het heeft ons mentaal wel gesterkt", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties