Waanzinnige inzinking kost Bardet bijna Tourpodium: "Helemaal kapot"

Redactie
| 14 reacties
Waanzinnige inzinking kost Bardet bijna Tourpodium: "Helemaal kapot"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het leek zo mooi, Bardet die voor eigen volk voor de tweede keer op rij het tweede schavotje in de Tour mocht betreden. Maar dat lukte uiteindelijk niet. Hij viel bijna van het podium.

De kopman van AG2R kende uitgerekend vandaag zijn slechte dag. Op een moment dat meesterknechten als Bakelants en Oliver Naesen hem uiteraard niet konden bijstaan.

Enorm ontgoocheld stond de Fransman de pers te woord. "Ik ben helemaal kapot", stamelde hij. "In 21 dagen Tour heb je goeie en minder goeie dagen. Ik voel me al een paar dagen niet zo goed. Dat betaal ik vandaag cash."

Slechte dag

"Ik voelde het al toen ik vanochtend opstond. Ik had snel door dat ik niet in de wedstrijd zat. Ik heb met mijn hoofd moeten rijden, niet met mijn benen", ging de Franse Tourhoop verder.

Ik heb geluk gehad

"Ik dacht aan iedereen die mij de voorbije weken gesteund heeft. Mijn team, mijn ploegmaats die alles voor mij gedaan hebben. Tijdens de tijdrit zat ik met het podium niet in mijn hoofd. Ik dacht er alleen aan om zo snel mogelijk de finish te bereiken."

"Ik ben blij dat ik uiteindelijk die 3e plaats nog heb kunnen vasthouden, ook al heb ik wat geluk gehad dat ik nog 1 seconde overhoud", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties