Iljo Keisse heeft wel een héél erg opmerkelijke manier om collega-renners te waarschuwen

Redactie
| 0 reacties
Iljo Keisse heeft wel een héél erg opmerkelijke manier om collega-renners te waarschuwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iljo Keisse heeft spijtig genoeg al afscheid moeten nemen van enkele vrienden in de wielersport. Daarom houdt de renner van Quick-Step Floors het thema veiligheid hoog in het vaandel.

"Ik ben een van de weinige renners die nog signaleer wanneer er gevaarlijke punten aankomen", legt Keisse uit in gesprek met Het Nieuwsblad. En daarvoor zijn alle mogelijke manieren goed. Bijvoorbeeld door het imiteren van een pauw. "Vooral vroeger. Het was een spelletje tussen Kevin Van Impe en ik", vervolgt Keisse.

"Mijn imitatie van een politiemotor is ook prima"

"Als ik hem tijdens een koers nu nog langs de kant zie staan, doe ik het ook nog. Dat is luid, hoor. Mijn imitatie van een politiemotor is ook prima. Maar het heeft weinig met veiligheid te maken. Alhoewel: als ik dat doe, gaan ze voor mij in het peloton gemakkelijker opzij."

Al beseft Keisse maar al te goed dat de veiligheid in de koers ver te zoeken is. "Maar goed, ik had het er gisteren nog over met Maarten Wynants. Het koersen is veel gevaarlijker geworden. Hij en ik behoren tot de oudere garde. We hebben al veel meegemaakt. Misschien storen we ons daarom al eens sneller", aldus Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties